Η Βοιωτία αναφέρεται επίσης ως γενέτειρα του θεού Διόνυσου και του ήρωα Ηρακλή.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Στον «αέρα» 100 εργαζόμενοι στα Lidl Θήβας

Κλείνει τις αποθήκες και τις μεταφέρει στην Αττική. Εντονη αντίδραση των υπαλλήλων που πραγματοποίησαν γενική συνέλευση απορρίπτοντας την πρόταση να μετακομίσουν για να διατηρήσουν τη δουλειά τους. Στο πλευρό τους και οι συνάδελφοί τους του Νομού Αττικής.
→Το Σωματείο Αττικής καλεί όλα τα Σωματεία Εργαζομένων στην εταιρεία «να καταδικάσουν τις ενέργειες αυτές»
Του Γιώργου Δελιχά
Αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας βρίσκονται περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της πολυεθνικής Lidl στη Θήβα Βοιωτίας, εξαιτίας της πρόθεσης της εταιρείας να μεταφέρει τις αποθήκες που διατηρεί στην περιοχή σε νέες εγκαταστάσεις στην Αττική, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις τόσο των ίδιων των εργαζομένων όσο και συνδικαλιστικών φορέων.
Σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας Lidl στη Θήβα, απέρριψαν την πρόταση και τις παροχές της εταιρείας για επιδότηση ενοικίου για ένα χρονικό διάστημα για όσους μετακομίσουν στην Αττική, μεταφορά με λεωφορείο, αλλά και διπλή αποζημίωση σε όσους επιλέξουν να φύγουν, και απαιτούν να μην κλείσουν οι αποθήκες της Θήβας.
Στο πλευρό των εργαζομένων της Θήβας τάσσεται και το Σωματείο Εργαζομένων Lidl Ν. Αττικής, το οποίο με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία για το επικείμενο κλείσιμο των αποθηκών που διατηρεί εδώ και χρόνια στη Βοιωτία, ενώ αμφισβητεί τόσο τις προθέσεις της όσο και τις παροχές της εταιρείας. Παράλληλα, το Σωματείο Εργαζομένων Αττικής χαιρετίζει την απόφαση των συναδέλφων τους στη Θήβα να απορρίψουν τις προτάσεις της εταιρείας και τους καλεί να αγωνιστούν για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους, ώστε «να μην πεταχτούν στην ανεργία από τις μεθοδεύσεις της εταιρείας», αλλά και για μετατροπή της σχέσης εργασίας από 4ωρο σε 8ωρο με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και συμβάσεις αορίστου χρόνου. Επίσης το Σωματείο της Αττικής καλεί όλα τα Σωματεία Εργαζομένων στην εταιρεία «να πάρουν θέση πάνω στη συγκεκριμένη εξέλιξη, να καταδικάσουν τις ενέργειες αυτές της Lidl και να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους».
Ανακοίνωση από το ΠΑΜΕ
Σε ανακοίνωση για τις εξελίξεις που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Θήβας προχώρησε και το ΠΑΜΕ, το οποίο καταγγέλλει τις πρακτικές της εταιρείας Lidl προς τους εργαζομένους της. «Οι ενέργειες της Lidl αποτελούν μέρος των γενικότερων σχεδιασμών που στοχεύουν στη διασφάλιση της αύξησης της κερδοφορίας της εταιρείας. Ταυτόχρονα, βασική της επιδίωξη είναι να απαλλαγεί από εργαζόμενους με δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να τους αντικαταστήσει με νέους χωρίς δικαιώματα και με μισθούς πείνας» λέει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Τι απαντά η εταιρεία
Από την πλευρά της η εταιρεία Lidl Hellas, σε απάντησή της σε σχετικό ερώτημα της «Εφ.Συν.», κάνει λόγο για υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος και κατασκευή νέων σύγχρονων αποθηκευτικών χώρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ επισημαίνει ότι η αποθήκη της Θήβας «πρόκειται, μετά από αναδιοργάνωση και περαιτέρω επενδύσεις, να συνεχίσει τη λειτουργία της ως κεντρικό σημείο–αποθήκη διανομής Προϊόντων Εβδομαδιαίας Προσφοράς για όλη την Ελλάδα».
Σχετικά με το θέμα των εργαζομένων της Θήβας αναφέρει: «Διαβεβαιώνουμε κάθε έναν συνεργάτη μας για την 100% εγγύηση της θέσης εργασίας του στην αποθήκη της Αττικής, υπό τις ίδιες ακριβώς συνθήκες». Επίσης προσδιορίζει ότι θα διατεθεί λεωφορείο για τη μεταφορά τους, αλλά και ότι θα υπάρξει μέριμνα για όσους επιθυμούν να μετακομίσουν, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

 Εφημερίδα των Συντακτών

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου